Израелската армия заяви снощи, че двамата журналисти на Ал Джазира, убити

...
Израелската армия заяви снощи, че двамата журналисти на Ал Джазира, убити
Коментари Харесай

Двамата убити журналисти на „Ал Джазира“ са били свързани с терористични организации

Израелската войска съобщи нощес, че двамата журналисти на " Ал Джазира ", убити при един от нейните удари в линията Газа в неделя, са били " терористични сътрудници ", свързани с палестинското ислямистко придвижване " Хамас " и неговия съдружник " Ислямски джихад ", съобщи Франс прес.
Хамза Дахдух и Мустафа Турая, които са работили като видеожурналисти за няколко интернационалните медии, бяха убити в неделя при удар по автомобила им в южната част на палестинската територия, до момента в който са работели за катарската телевизия. " Преди удара двамата са пилотирали безпилотни самолети, които са представлявали непосредствена опасност за израелските войски ", се споделя в изказване на армията.
На въпрос на Агенция Франс Прес за типа на употребяваните дронове и естеството на опасността, израелската войска отговори нощес, че ще прегледа въпроса. Но " военното разузнаване удостовери, че двамата починали са били членове на терористични организации, основани в Газа, и са взели участие интензивно в набези против израелските сили ", се споделя в текста.
Засега няма реакция от фамилиите на двамата мъже и катарската телевизия " Ал Джазира ".
Израелската войска съобщи, че Турая е бил " член на бригадата на " Хамас " в град Газа, заместник-командир на ескадрон в батальона " Ал Кадисия ". Хамза Уаел ал Дахдух е разказан като " терорист от " Ислямски джихад ", който е взел участие в терористичните действия на организацията ".
" Документите, открити от израелската войска в линията Газа, свидетелстват за неговата роля в звеното за електронно инженерство на " Ислямски джихад ", както и за предходната му роля на заместник-командир " на звено, отговарящо за ракетите в батальона " Зейтун ", се показва в текста. Армията ползва към документа си лист със " чиновници " на инженерното звено, в който се загатва името на Хамза Дахдух.
В малко изказване през нощта Хамас определи обвиненията  " против тези двама публицисти " като  " кухи " и " подправени ". След гибелта им " Ал Джазира " " уверено осъди ударането на израелските окупационни сили към колата на палестинските публицисти " и упрекна Израел в " нарушение на правилата на свободата на печата ".
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дефинира гибелта на двамата публицисти като " невъобразима покруса ", напомня Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР